HOME BIOGRAFIE BANDLEDEN AGENDA CONTACT

Franqois van Tuyl: Drums

Om het meubilair in huis te sparen kreeg hij als 6 jarige jongen zijn eerste drumstel. Met 12 jaar speelde hij in zijn eerste band en had hiermee stiekem zijn eerste optredens. Vanaf zijn zestiende maakte hij deel uit van de City Band een band die later landelijke bekendheid zou krijgen in de danswereld als een van de betere dansorkesten. De City Band heeft ongeveer 20 jaar door heel Nederland gespeeld op alle grote dansevenementen. Dit succes was met name te danken aan het maatvaste drumwerk van Franqois op het gebied van Ballroom en Latin Dancing. Vanaf 2002 speelt Francois in diverse bands waaronder Basic, The new Phantoms, The Fairlanes en de SIXTIES TRIBUTE BAND.

Johan van Tuyl: Sologitaar en zang

Begon met gitaarspelen op 12 jarige leeftijd en heeft daarna 2 jaar een klassieke opleiding gevolgd. Hij was beroepsmuzikant op 18 jarige leeftijd in de band Funny five. Hiermee speelde hij in Nederland, Belgie en Duitsland. Hij heeft gedurende 5 jaar als beroepsmuzikant diverse Nederlandse artiesten begeleidt. Hij heeft het vak geleerd op grote evenementen, party's en nachtclubs. Samen met zijn broer Franqois heeft hij gedurende 20 jaar met de City Band door heel Nederland op alle grote dansevenementen gespeeld. Vanaf 2002 speelt Johan in diverse bands waaronder Basic, The New Phantoms, The Fairlanes en de SIXTIES TRIBUTE BAND.

Wim Guns: Basgitaar en zang

Het leven van Wim, de bassist van THE SIXTIES TRIBUTE BAND, is vanaf zijn 14de door muziek in beslag genomen, bij het zien van bandjes in zijn directe omgeving. Zijn eerste doorbraak beleefde hij bij de Vitals (1962). Na enkele jaren maakte hij de overstap naar No Limit en later naar Formule 5. Ook na de jaren zestig is hij met musiceren doorgegaan in diverse samenstellingen en hoedanigheden. Enkele voorbeelden zijn Nasmaak en St Juttemis (lokaal cabaret), de doorstart van de vocale groep Ashwood en de feestband 04959, later Streetlife. Zijn rol bij de begeleiding bleef niet beperkt tot bassen, ook gitaarwerk, toetsen en zang heeft hij in deze periode ontwikkeld. Vanaf 1995 heeft hij de oorspronkelijke Vitals weer nieuw leven ingeblazen en deze zijn nog steeds actief. Zijn affiniteit met de 60-er jaren muziek heeft er toe geleid, dat hij actief betrokken is bij de organisatie van diverse sixties evenementen. Als vaste invaller bij The Rye Brothers kan hij tegenwoordig zijn ei kwijt in R&B-stijl. Vanaf 2008 maakt hij ook deel uit van de SIXTIES TRIBUTE BAND.

Piet Vingerhoets: Gitaar

Piet Vingerhoets , begon zijn muzikale loopbaan eind van de jaren zestig. Hij speelde als solo-gitarist in het dansorkest the Party Stars en later ook bij Antares uit Oirschot. Deze 2 bands waren destijds in de regio op veel feesten en partijen te horen. Antares was een goede bekende in het Country & Western circuit in Nederland. Piet speelt zowel akoestisch als elektrisch gitaar en verzamelt oude gitaarversterkers uit de jaren zestig zoals VOX, Fender en Kustom. Tegenwoordig speelt hij in het muziekcombo van de zanggroep Desnoots en bij de SIXTIES TRIBUTE BAND met als specialiteit het repertoire van de Shadows.